header-slant

Space

THE BEAM is the first building to be completed at VAUX and will be at the heart of a new business community close to the University of Sunderland campus and providing plenty of scope of growth.

Designed by award winning architects, Feilden, Clegg, Bradley, THE BEAM has been developed to provide high specification workspace with a strong emphasis on a healthy working environment. VAUX is located within a spectacular natural and urban landscape, situated high above the River Wear gorge with views to The Stadium of Light, historic bridges and out to the North Sea, yet close to secure parking, multiple public transport hubs, the Sunderland Empire Theatre – one of the leading theatres in the North; and with easy access to a vibrant and attractive city centre.

With floor plates of 1,014 sq m (10,915 sq. ft) these can be taken whole or split into separate units. Further flexibility on the mezzanine also allows for smaller companies to take units of 232 sq. m (2,500 sq. ft) and there are two outstanding ground floor units suitable either for office uses or for leisure opportunities.

  • Total area available 5,521 sq. m (59,427 sq. ft)
  • Welcoming reception team
  • 24 hour access
  • Feature internal courtyard
  • Flexible fibre options IT connectivity
  • LED lighting
  • Fully accessible building
  • Exposed ceilings
  • Natural ventilation
  • Secure bicycle storage
  • Shower facilities
  • Two lifts
  • Adjacent offsite parking
  • EPC ‘A’
Floor Sq m Sq. ft
Ground north 470 5,059
Ground south 319 3,433
Reception 147 1,581
Mezzanine 529 5,694
First floor 1,014 10,915
Second floor 1,014 10,915
Third floor 1,014 10,915
Fourth floor 1,014 10,915
Total 5,521 59,427